Πορτοκαλί Παπουτσάκια
Παιδική σεξουαλική κακοποίηση / Αναγκαστικοί και πρόωροι γάμο

Ένα παιδί μπορεί να υποστεί σεξουαλική κακοποίησηστο σπίτι, το σχολείο,ή σε άλλους χώρους δραστηριοτήτων που εντάσσονται στο πρόγραμμα του.Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, συνηθως από κάποιο πρόσωπο το οποίο είναι γνωστό στο παιδί.

Πρόωροι & Καταναγκαστικοί Γάμοι

Οι γάμοι παιδιών είναι μια από τις κύριες μορφές σεξουαλικ ής κακοποίησης παιδιών. Η UNICEF έχει δηλώσει ότι ο γάμος του παιδιού ” αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη μορφή της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των κοριτσιών”.

Το φαινόμενο των Παιδικών Γάμων

Tα δεδομένα των ε ρευνών, αποκαλύπτουν πως τελείται ένας παιδικός γάμος περίπου ανά 2 δευτερόλεπτα. Το φαινόμενο τέτοιων γάμων παρατηρείται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής και αφορά στην πλειοψηφία του ανήλικα κορίτσια. Βασικό αίτιο, που οδηγεί στην σύζευξη ενός ανήλικου κοριτσιού με έναν άνθρωπο κατά πολλά έτη μεγαλύτερο, φαίνεται πως είναι η φτώχεια.

Ανταλλαγής χρέους με παιδια

Η οικογένεια παντρεύει μια κόρη, ελπίζοντας πως θα έχει μια καλύτερη ζωή, αφού πλέον θα την συντηρεί ο σύζυγος.Επίσης, είναι και ένας τρόπος αποπληρωμής κάποιου χρέους.

Αποστροφή

Πολλες μαρτυρίες κοριτσιών, που παντρεύτηκαν μικρές και χωρίς την θέλησή τους, αποκαλύπτουν ότι μέσα στον γάμο κινδύνευαν πολύ.Οι παιδικοί γάμοι είναι ένα βίαιο γεγονός και δεν είναι μόνο πρόβλημα για τα συγκεκριμένα παιδιά, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σύγχρονο πολιτισμό